Predstavitelia SDKÚ-DS sa stretli s občanmi v Poprade

23.02.2012 Poprad

Poprad 23. februára (TASR) – Približne 300 ľudí prišlo dnes do veľkej zasadačky na Mestskom úrade v Poprade, aby sa stretli s hlavnými predstaviteľmi SDKÚ–DS a vypočuli si ich príhovory pred nastávajúcimi voľbami do parlamentu.
Politici sa s moderátorom bavili na vážnejšie témy, jednou z nich bola otázka, prečo by mali ísť občania voliť. „Ľudia by mali ísť voliť, pretože budú voliť nielen konkrétnych poslancov alebo politické strany, predovšetkým rozhodnú, čo sa bude diať so Slovenskom po 10. marci,“ zdôraznil predseda strany Mikuláš Dzurinda. Podľa neho je dôležité, aby sa Slovensko udržalo aj po voľbách na hlavnej európskej koľaji. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská vo svojom príhovore pripomenula kroky, v ktorých chce strana pokračovať v oblasti súdnictva a prokuratúry.
„Chceme ochrániť peniaze v druhom pilieri, chceme zachovať rovnú daň, chceme dokončiť odvodovú reformu, najväčšou prioritou nášho programu je zamestnanosť a práca,“ povedal minister financií Ivan Mikloš.
Ľudia mali možnosť v rámci diskusného fóra sa aj pýtať politikov; zaujímalo ich predovšetkým, prečo padla vláda a prečo sa hlasovanie o eurovale spojilo s hlasovaním o dôvere vláde. Najlepším adresátom na túto otázku je podľa neho premiérka. \"Trápila sa posledné týždne, my sme ju k ničomu nezaväzovali. Pani premiérka sa rozhodla správne, pretože, keby sme išli probovať hlasovania a ony by neprešli, ako by sme vyzerali? Nezosmiešnili by sme Slovensko?“ pýtal sa Dzurinda. Problém pádu vlády vidí stále v strane Sloboda a Solidarita (SaS). „Fico a Smer-SD využili to, že sa strana SaS zbláznila,“ povedal Dzurinda.
Okrem toho nezabudol zdôrazniť, že SDKÚ-DS nepôjde do vlády so Smerom–SD a varoval ľudí pred tzv. internetovými stranami, ktoré podľa neho prinášajú riziko. Popradčania tiež upozorňovali politikov na neprávosť v štáte. \"Slovensko nebude právny štát, kým sa prvý sudca bude kamarátiť s mafiánom,\" konštatoval predseda SDKÚ-DS. V závere mítingu na pódium vystúpila Magda Vášáryová, ktorá zdôraznila potrebu petície za vymenovanie Juraja Čentéša do funkcie generálneho prokurátora.
Večerom hostí sprevádzal humorista Ján Snopko a občanov bavil aj spevák Peter Cmorik so svojou skupinou. Na začiatku akejsi talkshow sa moderátor s hosťami Mikulášom Dzurindom, Ivanom Miklošom, Oľgou Feldekovou, Eugenom Jurzycom či Luciou Žitňanskou rozprával na tému popularita. Debata sa niesla v uvoľnenom duchu, pričom politici rozprávali o svojich zážitkoch, keď ich ľudia spoznávali, či naopak nespoznali na ulici.
 

Vyberte región